Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem “crumble”, kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.
Na 3 porce/mističky potřebujete:
- 3 menší čerstvé broskve (může být i jiné ovoce)
- 15 vlašských namletých ořechů
- 3 lžičky javorového sirupu
Postup
- Broskve rozpůlím a nakrájím na menší kousky. Ořechy rozsekám v robotu na jemno.
- Broskve dám do malých mističek vhodných do trouby a rozdělím na ně ořechovou posypku.
- Každou porci pokapu lžičkou javorového sirupu, který vyniká výraznou sladkou a aromatickou chutí.
- Peču v troubě na 185 stupňů asi 25 až 30 minut. Do zezlátnutí povrchu.
TIPY
- Broskve můžete samozřejmě zaměnit za jakékoliv jiné čerstvé ovoce
- Pokud chcete, ořechy můžete doplnit ještě o ovesné vločky
- Místo javorového sirupu se také hodí med
Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.