Jak už jsem psala u mnoha receptů, poslední dobou nejčastěji používám celozrnné těstoviny různých druhů. Jsou ale jídla, u kterých si ráda vychutnám tradiční chuť těstovin. A když už, tak čerstvých. Smetana jídlo zvláční, zjemní, doladí, rozhodně není cílem vyrobit z jídla těžkou nálož v podobě hlubokého talíře zalitého čtvrt litrem hutné smetanovo – sýrové omáčky…
Toto jídlo lze připravit také v úplně zjednodušené formě bez cibule a česneku. Jak ale moudro praví, “cibule a česneku není nikdy dost” a obzvlášť na podzim se jejich pravidelná konzumace vyplatí.
Na 2 – 3 porce potřebujete
- 250 g čerstvých těstovin
- 100 g uzeného lososa
- listový špenát (použila jsem BIO mražený, asi 150 g)
- smetanu 30% ( použila jsem BIO asi 100 ml)
- cibuli, česnek
- sůl, pepř
- Olivový olej
- Může být citronová šťáva na dochucení
Postup
- Na troše olivového oleje jsem si orestovala na jemno nakrájenou cibulku. Ke konci jsem přidala na jemno nasekaný stroužek česneku, krátce promíchala a přidala listový špenát. Buď čerstvý nebo “povolený” v podobě rozmražených listů.
- Špenát je hned hotový, takže jsem ho jen chvíli podusila, ochutila solí, pepřem,přidala smetanu a ihned uzeného lososa nakrájeného na kousky. Dle chuti je možné zakápnout citronovou šťávou.
- Ihned jsem smíchala s těstovinama, které jsem si mezitím vedle v hrnci připravovala. Těstoviny jsem slila a ještě “mokré” přidala do pánve a vše jsem promíchala.
Hotovo raz dva 🙂