Vejce zapečené v avokádu

Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho "jen tak" je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U tohoto receptu doporučuji držet se jednoduchosti. V některých podobných receptech se ještě objevuje sýr a to už mi přijde zbytečné. Jak avokádo, tak vejce jsou dostatečně syté a nutričně bohaté suroviny. Zasypat je v troubě vrstvou eidamu nedává smysl a komplikuje navíc stravitelnost pokrmu. Méně je více 🙂

Na 2 porce budete potřebovat

  • 1 větší zralé avokádo
  • 2 střední vejce co nejlepší kvality
  • Čerstvě mletý pepř, sůl
  • Zelené bylinky, např. pažitku, hladkolistou petržel atd.

Postup

  1. Avokádo rozkrojím podélně na půl. Slupku vespod seříznu, aby avokádo lépe sedělo na místě. Vyndám pecku a z každé části lžičkou ještě trochu vydlabu tak, aby vzniklo místo na vejce.
  2. Avokádo dám do malého pekáčku na pečící papír, do důlků vklepnu vejce. Osolím himalájskou solí v mlýnku a čerstvě namletým pepřem. Je třeba odhadnout, jak velký je důlek a jak velké je vejce, aby většina zbytečně nevytekla ven. Já jsem použila jen část bílku…
  3. Peču v troubě na 200 stupňů asi 17 minut. Vždy podle velikosti vejce a avokáda tak, aby vejce zůstalo vláčné.

Na talíři jsem takto zapečené avokádo doplnila o nasekané zelené bylinky, papriku a kousek domácího celozrnného chleba.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky