Když máte dobré těstoviny, které jsou navíc správně uvařené, stačí už jen málo, aby během pár minut vzniklo dobré jídlo 🙂
Na 2 porce budete potřebovat
- asi 200 g suchých kvalitních špaget
- 50 ml olivového oleje extra virgine
- 1 čerstvou feferonku
- 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky
- Hrst nasekané hladkolisté petržele
Postup
- Nejdříve si připravte ingredience do pánve. Nakrájejte česnek na plátky, nasekejte feferonku a hladkolistou petržel.
- Dejte vařit vodu na špagety a uvařte je na skus v dostatečně osolené vodě. Špagety musí být při skousnutí opravdu tužší. Myslete na to, že pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, použijete do pánve.
- Zatímco se vaří těstoviny, začněte pracovat na pánvi. Do studené pánve nalijte olivový olej, zahřejte a přidejte plátky česneku. Restujte je pozvolna, až chytnou barvu. Přidejte nasekanou feferonku, petržel, promíchejte a propojte s pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
- Do pánve přidejte špagety, opatrně proházejte, promíchejte a ihned podávejte.
Tipy
- Omáčka vždy čeká na těstoviny, nikdy ne naopak.
- Špagety uvařte al dente. Opravdu musí být na skus tužší.
- Těstoviny po uvaření neproplachujte studenou vodou.
- Italové radí připravovat v jedné pánvi maximálně 2 porce, aby se s nimi dalo správně pracovat.
- Voda na těstoviny by se měla dle tradice osolit ideálně hrubou mořskou solí. A tou Italové rozhodně nešetří. Doporučují na každých 100 g suchých těstovin použít 1 litr vody a 1 lžíci soli.
Jednoduché jídlo, které máte se vším všudy do 10 minut na stole 🙂