Recept

Špagety “Aglio olio e peperoncino”

Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když máte dobré těstoviny, které jsou navíc správně uvařené, stačí už jen málo, aby během pár minut vzniklo dobré jídlo 🙂

Na 2 porce budete potřebovat

  • asi 200 g suchých kvalitních špaget
  • 50 ml olivového oleje extra virgine
  • 1 čerstvou feferonku
  • 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky
  • Hrst nasekané hladkolisté petržele

 Postup

  1. Nejdříve si připravte ingredience do pánve. Nakrájejte česnek na plátky, nasekejte feferonku a hladkolistou petržel.
  2. Dejte vařit vodu na špagety a uvařte je na skus v dostatečně osolené vodě. Špagety musí být při skousnutí opravdu tužší. Myslete na to, že pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily, použijete do pánve.
  3. Zatímco se vaří těstoviny, začněte pracovat na pánvi. Do studené pánve nalijte olivový olej, zahřejte a přidejte plátky česneku. Restujte je pozvolna, až chytnou barvu. Přidejte nasekanou feferonku, petržel, promíchejte a propojte s pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  4. Do pánve přidejte špagety, opatrně proházejte, promíchejte a ihned podávejte.

 Tipy

  • Omáčka vždy čeká na těstoviny, nikdy ne naopak.
  • Špagety uvařte al dente. Opravdu musí být na skus tužší.
  • Těstoviny po uvaření neproplachujte studenou vodou.
  • Italové radí připravovat v jedné pánvi maximálně 2 porce, aby se s nimi dalo správně pracovat.
  • Voda na těstoviny by se měla dle tradice osolit ideálně hrubou mořskou solí. A tou Italové rozhodně nešetří. Doporučují na každých 100 g suchých těstovin použít 1 litr vody a 1 lžíci soli.

Jednoduché jídlo, které máte se vším všudy do 10 minut na stole 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky