Vzhledem k tomu, že někteří lidé nejsou zvyklí avokádo kupovat, nebo s ním začínají, je tady pro jistotu pár informací.
S avokádem to musíte vychytat. Zjistit, kde a jaké kupovat, aby vám dobře posloužilo. Nikdo nestojí o to platit za plod, který je po rozříznutí nezralý nebo naopak shnilý.
Když koupíte klasické avokádo, většinou je třeba nechat ho pár dní dozrát. Úplně nejjednodušší je ale koupit si rovnou zralé avokádo, které nese název “ready to eat”. Je “hotové” a uvnitř máslové, přesto stále pěkně pevné.
Budete potřebovat
- Uzeného lososa
- Zralé avokádo
- Sůl, pepř, olivový olej
- Hustou zakysanou smetanu nebo Crème fraîche ( hustou zakysanou verzi “épaisse”)
- Zelené bylinky dle chuti na ozdobu ( dala jsem hladkolistou pertržel)
Postup
Lososa i avokádo bez slupky nakrájejte na proužky a naaranžujte na talířek. Decentně pokapejte zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou. Dochuťte čerstvým pepřem.
Z hlediska výživy na závěr dodám jen 1 věc. Jak uzený losos, tak avokádo jsou velmi kalorické potraviny, proto není třeba to přehánět s množstvím. Střídmost je zkrátka princip, který se vyplatí jak u snídaně, tak kdekoliv jinde 🙂