Občas mám chuť si jako jídlo s sebou připravit salát. Než jsem to ale vychytala, nejednou se stalo, že mě v krabičce čekalo něco, co jsem neměla chuť jíst. Rozmočené salátové listy, dresing, který se smíchal se šťávou z rajčat, změklá okurka a kousky olezlého sýra… To fakt ne 🙂
Přitom stačí pár drobností a můžete se těšit z “fresh” salátu, i když byl v krabičce nějakou tu chvíli.
Jak jsem postupovala při přípravě tohoto salátu?
- Místo ledového salátu jsem dala rukolu, která snese více.
- Místo rozkrájených rajčat jsem použila pevnou papriku.
- Zeleninu jsem promíchala jen s olivovým olejem, který ji obalí a podrží její vlastnosti.
- Místo sýra jsem dala fazole, které zasytí a nic se jim jen tak nestane…
- Chlebové krutony jsem oddělila, ať zůstanou pěkně křupavé.
- Dresing jsem dala zvlášť do malého kelímku a použila ho až při jídle.
Všechno práce maximálně na 10 minut, která pak ve výsledku rozhodně stojí zato.
Budete potřebovat
- Rukolu
- Lahůdkovou cibulku
- Papriku
- Červené fazole
- Olivový olej
- Domácí dresing hustější konzistence
- Domácí krutony z žitného chleba
Postup
- Rukolu a papriku omyjte. Rukolu párkrát překrojte, aby se pak z krabičky lépe jedla. Papriku nakrájejte na kostičky a lahůdkovou cibulku včetně zelené natě na drobné kousky. Promíchejte s olivovým olejem. Nesolte …
- Chleba nakrájejte na malé kostičky a opečete do zlatova na malém množství olivového oleje.
- Připravte si domácí dresing na salát tak, jak vám vyhovuje. Můžete jako základ použít hustý řecký jogurt a chuť doladit lžičkou majonézy a chilli omáčkou, případně chilli kořením, na závěr vmíchejte na jemno nasekané zelené bylinky.
Saláty v krabičce se sice dají v dnešní době koupit skoro na každém rohu, málokde ale splní moje požadavky 🙂 Z mnoha důvodů. Připravit si svůj vlastní podle toho co, kolik a v jaké kvalitě zrovna chci jíst je pro mě zkrátka lepší volbou..