Budete potřebovat
- 500 g špenátu
- 500 ml vývaru
- 200 g smetany (dala jsem rostlinnou ovesnou smetanu “Hafer creme”)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 velkou bramboru
- 2 lžíce tuku (dala jsem přepuštěné máslo Ghí)
- sůl, pepř, může být kurkumu
- K podávání čerstvou petrželku, sýr Grana Padano a olivový olej
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, brambory na malé kostičky a obojí orestujte na tuku do zlatova. Ke konci přidejte překrojené stroužky česneku a krátce promíchejte.
- Přidejte špenát, promíchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
- Přilijte smetanu, ochuťte solí, můžete přidat čtvrt lžičky kurkumy, rozmixujte do hladka a dolaďte do požadované konzistence.
- Na talíři doplňte o nasekanou čerstvou petrželku, hoblinky sýru Grana Padano a pár kapek olivového oleje.
Chutná, rychlá, zdravá polévka. Rozhodně patří do moderního jídelníčku.