Recept

Nadýchané jablečné vafle s javorovým sirupem

Vafle jsou, podobně jako palačinky, oblíbenou snídaní především u dětí. Když jsou čerstvě upečené, z dobrých surovin a ještě vylepšené o nastrouhaná jablka, tak jsou neodolatelné.Javorový sirup jim navíc dodá lahodnou chuť.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Budete potřebovat

  • 170 g mouky ( 1 hrnek 250 ml)
  • 2 vejce ( žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 větší na hrubo nastrouhané jablko
  • 100 ml mléka (může být rostlinné či ořechové)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů, bio)

Postup

  1. Odďelte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, který dejte na chvíli do lednice. Smíchejte žloutky, sirup, prosátou mouku, mléko, lžičku prášku do pečiva a nakonec nastrouhané jablko.
  2. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a hned pečte vafle. Já formu vaflovače vždy pro jistotu potřu pomocí mašlovačky slabou vrstvou tuku.

Jsou velmi rychle a jednoduše připravené, přitom vypadají královsky 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky