4 vrchovaté lžíce vloček je průměrná porce. Pokud máte vyšší kalorickou spotřebu a potřebujete snídani větší a výživnější, tak můžete 1 až 2 lžíce přidat. Naopak lze také 1 lžíci vloček ubrat a dát více zeleniny. To je vhodné třeba pro různé speciální stravovací očistné režimy.
V kombinaci se špenátem a parmazánem je vynikající stroužek prolisovaného česneku. Pokud si to ráno můžete dovolit 🙂
Uvedené ingredience jsou základem této kaše, kterou lze nadále doplňovat podle vašich potřeb. Třeba o další bílkoviny.
Kaši na talíři ještě doplňte o nenasycené zdravé tuky. Druhy střídejte. Občas můžete přidat potraviny s převahou mononenasycených mastných kyselin formou avokáda, kešu ořechů, olivového oleje. Jindy zase zvolte zdroje s převahou polynenasycených omega 3 mastných kyselin jako žloutek, konopný olej, chia semínka …
Pokud se rozhodnete koupit si domů nějaký méně tradiční lisovaný olej za studena, kterým můžete obohacovat jakékoliv jídlo jak sobě, tak i dětem (velmi doporučuji), vždy raději kupujte menší lahvičky olejů (250 – 500 ml), které budou v tmavých lahvích. Nadále je uchovávejte spíše v chladu a temnu a nenechávejte je dlouho otevřené kvůli nežádoucímu přístupu vzduchu. Druhy olejů střídejte, na základě chuti si časem najdete své stálice. K sehnání je olej sezamový, mandlový, dýňový, avokádový, z vlašských ořechlů, makový, konopný a mnoho dalších.
Vločky na slano jsou výbornou alternativou slaných snídaní, které mohou podpořit zdraví. A je jen na nás, jak je pojmeme. Z kaše nevábné barvy a konzistence může být talíř plní zdraví, který hraje barvami, je ozdobený sýrem, pepřem, kapkami oleje a semínky 🙂
Sdílet recept myšičky na: