Typ moučníku, který mi při pečení dělá snad největší radost, je bábovka. Přemýšlela jsem proč… Vyvolává ve mně hezkou emoci, baví mě vyklopit ji a pak vidět ten krásný tradiční tvar. A taky mě baví, když občas nejde vyklopit. To se pak ozývají rány a děti hned zvědavě přiběhnou, co se to v kuchyni děje :))
Bábovku mám ráda, to ale neznamená, že se držím tradičních receptur s bílou moukou, moučkovým cukrem a olejem. I zde je velký prostor pro kreativitu, a tak přídávám různé druhy tuků, mouk, ovoce, i mléčných výrobků…
U této bábovky jsem se rozhodla zakomponovat jablka (ahoj podzime) a sušené pšeničné klíčky. Vy, co klíčky neznáte, vůbec se nezalekněte. Nejedná se o žádnou naklíčenou pšenici, kterou budete muset doma piplat a po nocích kropit. Jedná se o hotový výrobek, který koupíte v jakékoliv zdravé výživě a stojí pár korun.
Sušené klíčky koupíte pšeničné i špaldové a dají se buď rovnou jíst, nebo je přidávat do receptů, a obohatit tak pokrm o cenné látky jako kyselina listová, vitamin E či železo. Navíc mají výbornou oříškovou chuť.
1 hrnek = 250 ml
Vláčná díky jablíčku, zdravější díky pšeničným klíčkům a voňavá po skořici.
Ke snídani, dětem na svačinu do školy, sobě či drahé polovičce do práce do krabičky, šéfovi jako pozornost, kamarádce ke kávě, babičče či dědovi pro radost 🙂
Sdílet recept myšičky na: