Jsou recepty, které není třeba psát jako klasický recept, protože není nutné vědět přesně, kolik čeho máte dát. Je to totiž jedno.
Jestli dáte více mrkve nebo petržele, nebo více masa, to už je na vás. Recept se vždy povede.
Tento typ jídla ráda dělám ve chvílích, kdy chci připravit teplou večeři, zakomponovat zeleninu, ale nemám čas cokoliv dlouho řešit a míchat a zahušťovat a obracet a opékat …
Vezmu plech, potřu ho olivovým olejem a naházím, ano naházím, do něj kousky očištěné mrkve, petržele, paprik, cibule a masa. Ochutím kořením, zakápnu ještě olejem a peču na 180 stupňů asi 45 minut.
Ano, vím, milovníci přesných receptů skákají nadšením, ale tak si to budete muset dle fotky odhadnout :))
Tento upečený “pestrý” pekáč lze na talíři doplnit buď o nějakou přílohu typu kuskus nebo bulgur, nebo také o česnekový dip ze zakysané smetany.
Ten dělám tak, že hustou zakysanou smetanu ochutím špetkou soli, pepře, přidám hrst zelených bylinek (petržel, oregano, koriandr) a přidám protlačený česnek.
Krásný podzim a využívejte v kuchyni podzimní dary přírody, jako právě petržel, mrkev, celer, řepu a tak dále.