Zmrzlina jde udělat skoro ze všeho. A klidně se obejdete bez smetany či jiného mléčného výrobku. Rozmixované kešu jsou totiž zázračnou ingrediencí, která dokáže zajistit krémovou konzistenci v mnoha receptech. I ve zmrzlině 🙂
Budete potřebovat
(2 porce)
- 1 větší banán
- 2 hrstky kešu (nutné předem namočit)
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
- Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Nejrychlejší je rozložit ho na plech a podložit třeba papírem na pečení.
- Kešu ořechy namočte alespoň na půl hodiny do vody, kterou pak slijte. Na 1 větší banán dávám 2 hrstky kešu.
- Do výkonného robotu nebo smoothie mixéru, který zvládne led, nasypte banán, kešu, přidejte javorový sirup a rozmixujte do hladké hmoty.
- Tu přendejte do menší nádobky a dejte ještě na půl hodiny zamrazit.
Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup z toho důvodu, že má výjimečnou chuť, která perfektně sedí k banánu. Abyste ale nevyhazovali peníze z okna za nekvalitu, dbejte na výběr. Já používám konkrétně tento javorový sirup, který je navíc v biokvalitě.
Pokud javorový sirup nemáte, můžete použít i jiné sladidlo, třeba med nebo špaldový sirup. Nebo zmrzlinu vůbec neslaďte a konzistenci dolaďte citronovou šťávou, bude to zas něco jiného 🙂