Takhle jsem si ho vyladila, takhle jsem s ním spokojená. Bohatá jablečná náplň v kombinaci s jen lehce sladkým křehkým těstem. Zkoušejte různé typy jemně mletých mouk a nechte se pokaždé překvapit skvělým výsledkem. Mně vyhovuje jemná špaldová, někdy dám pšeničnou celozrnnou, jindy kombinaci bio pšeničné hladké a jemně mleté pohankové.
Menší plech, 25 x 33 cm, 12 větších kousků
Na těsto
Na jablečnou náplň
Polovinu těsta vyválejte, dejte na nepřilnavý menší plech a navršte jablečnou náplň.
To, jak jablečnou náplň osladíte záleží samozřejmě na typu jablek a na tom, kolik cukru chcete nebo můžete. Někdo ocení přirozenou chuť moučníku a budou mu k oslazení bohatě stačit rozinky a vanilkový cukr. Já náplň přislazuji obilnými sirupy. Mezi mé favority patří rýžový pro svou neutrální jemnou chuť. Dětem ho dávám i na jáhlovou kaši nebo škubánky s mákem. Teď jsem si zvykla kupovat toto velké rodinné balení, z ekonomického hlediska se vyplatí.
Rozinky kupujte chemicky neošetřené. Stačí se podívat na složení! A pokud máte rozinky sířené, tak je před použitím alespoň pomocí sítka propláchněte horkou vodou.
Citrónovou šťávu přidávám do jablečné náplně podle typu jablek nebo podle toho, zda mám doma citrón. Když citróny kupuji, tak preferuji BIO. Ty se musí také pečlivě omýt kartáčkem, jejich kůru ale pak ráda používám při pečení nebo si ji nasuším.
Kypřící prášek do pečiva kupujte rozhodně v bio kvalitě. Já používám tento bezfosfátový.
Tenhle moučník je sázkou na jistotu. Kombinace křehkého těsta a vyladěné bohaté jablečné náplně zkrátka nezklame.
Teď jde jen o to nesníst na posezení půlku plechu, protože není důležité co a v jaké kvalitě, ale také kolik 🙂
Sdílet recept myšičky na: