Snídaňové muffiny z ovesné kaše

Nápad, jak si vzít kaši s sebou :-)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento nápad, jak využít ovesnou kaši vznikl náhodou, když jsem přemýšlela, jak udělat zdravé muffiny, které nebudou mít “jalovou” chuť, budou obsahovat pomalé sacharidy i vlákninu z ovoce a zeleniny.

Moučníky s klasickými ovesnými vločkami dělám pravidelně, osvědčilo se mi ale pro obměnu využít místo vloček různé ochucené myssli s ovocem, oříšky, čokoládou nebo suchou směs na kaši, která je chuťově zajímavá a obsahuje i sušené mléko.

Budete potřebovat

(Na 12 muffinů)

  • 80 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou)
  • 2 pytlíky snídaňové kaše (120g suché směsi, použila jsem – Ovesnou kaši Dr.Oetker s rakytníkem)
  • 2 vejce
  • 250 ml vody
  • 70 ml řepkového oleje
  • 1 jablko (150 g)
  • 1 malou mrkev (50 g)
  • 50 g přírodního cukru
  • 1 bio kypřící prášek do pečiva
  • 1/4 lžičky skořice

Postup

  1. Suchou směs na kaši zalijte hrnkem vody a nechte pár minut nabobtnat.
  2. Přidejte mouku, ušlehaná vejce s cukrem, olej, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou mrkev a kypřící prášek do pečiva. Pro aromatičtější chuť můžete přidat skořici.
  3. Směsí naplňte papírové nebo silikonové košíčky. Já používám speciální plech na muffiny, kde jich je přesně 12.
  4. Pečte na 180 stupňů

Muffiny drží pohromadě, nedrobí, jsou extra vláčné a hutné, takže zasytí a dodají tělu spoustu živin.

Je to pro mě způsob, jak si kaši “zabalit” na cestu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky