Jsou jemně cítit po kokosu díky kokosovému oleji. Voňavé, akorát pevné, aby se nerozpadaly, sladké od medu a hezké na pohled 🙂
Množství je na 1 plech, který obsahuje 12 formiček s medvídky.
Budete potřebovat
- 100g polohrubé mouky
- 2 vejce (žloutky a bílky zfvlášť)
- 30 g kokosového oleje (lze nahradit máslem)
- 60 g medu
- 3 lžíce vody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva (bio bez fosfátů)
- pár kostiček hořké čokolády na dozdobení
Postup
- Z bílků ušlehejte sníh.
- Vyšlehejte žloutky spolu s medem do krémové konzistence, přidejte změklý kokosový olej, vodu, mouku a trochu prášku do pečiva.
- Nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
- Těsto naplňte do oblíbených formiček důkladně vymazaných kokosovým olejem a pečte na 175 stupňů asi 10 minut
- Po vychladnutí medvídky vyndejte s formiček a dle fantazie dozdobte rozpuštěnou čokoládou.
TIPY
- část polohrubé mouky můžete nahradit špaldovou celozrnnou jemně mletou.
- Pokud medvídci nešli s vaší formy vyndat, musíte ji příště ještě lépe vymazat nebo i vysypat hrubou moukou.
- čokoládu jemně rozpusťte a zdobte medvídky pomocí špejle. Bříška jsem vymalovala malým štětečkem 🙂
Medvídci jsou čerství, víme přesně, co v nich je a ještě stojí jen pár korun …