Na této jednoduché snídani je výborná kombinace voňavého pórku, křupavé cukety a vláčných vajec.
Na 1 porci budete potřebovat
- 2 vejce
- menší mističku na drobno pokrájeného pórku
- 1/2 menší cukety
- Olivový olej (nebo řepkový nebo přepuštěné máslo)
- Sůl, pepř
- Čerstvé zelené bylinky dle chuti (petrželka, pažitka, řeřicha, vojtěška)
Postup
- Na nepřilnavé pánvi rozpalte menší množství tuku a pozvolna restujte pórek. Má tendence se rychle připalovat, o to nestojíme, musí zůstat krásně zelený.
- Po pár minutách přidejte na menší kostičky pokrájenu cuketu. Pokud máte nějakou domácí, která není chemicky ošetřená a je menší s tenčí slupkou, vůbec ji nemusíte loupat. Cuketu restujte spolu s pórkem, až cuketa trochu změkne. Musí zůstat křupavá. Osolte, případně opepřete dle chuti.
- Na závěr vklepněte 2 vejce a pořádně míchejte. Hlavně vejce nevysušte.
K zakousnutí doporučuji žitný kváskový chleba.