Pokud máte chuť na křupavé rybí filety a přitom nestojíte o odér z přepáleného oleje, zkuste je obalené upéct v troubě. Sezamová semínka jídlu dodají zase nový rozměr.
Co si budeme povídat. Když máte dobrou rybu, tak je stejně nejlepší udělat ji co nejvíce přírodně, krátce opečenou nebo ogrilovanou. Proč ale jednou za čas nezkusit nějaké to zvěrstvo jako potřít rybu trochou jogurtu a vyválet v sezamové strouhance.
Příprava trvá pár minut a pak už se stará trouba 🙂
Budete potřebovat
Filety ryby (já jsem měla limandu pravou)
Bílý jogurt (nebo jakékoliv těstíčko, na kterém bude držet sezam a strouhanka)
Strouhanku (použila jsem kukuřičnou)
Sezamová semínka
Olivový olej
Sůl, bílý pepř
Postup
Rybí filety z obou stran osolte, opepřete a lehce potřete jogurtem nebo jemně vymáchejte v oblíbeném těstíčku.
Strouhanku smíchejte se sezamovými semínky a ve směsi obalte rybu.
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, povrch ryby ještě posypte trochou semínek a každý filet zastříkněte olivovým olejem, ryba pak bude křupavá.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů 15 – 20 minut podle tloušťky filetu.
Moje filety z limandy byly opravdu tenké, takže 15 minut stačilo.