Recept

Kuře pečené na zelenině – téměř bez práce

Aby si na své přišli i masožravci. Velmi snadný recept na jídlo se spoustou výborné pečené zeleniny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Toto jídlo je velmi snadné na přípravu. Během pár minut máte vše naskládané v pekáči a víc se nestaráte. Příprava kuskusu Vám pak nezabere ani minutu.

Budete poptřebovat

  • Kuřecí stehna (může být i celé kuře)
  • Zeleninovou směs (na 4 kuřecí stehna jsem dala kilo zeleniny. Větší kusy – mrkev, fazolové lusky, brokolice, růžičková kapusta atd. atd.)
  • Na dochucení – sůl, kmín, libovolné oblíbené koření na maso či zeleninu)
  • KUSKUS jako přílohu

Postup

  1. Kuřecí stehna okořeňte, jak vám vyhovuje. Já jsem použila sůl a drcený kmín, pak jsem ještě maso včetně zeleniny dochutila kořením “Cipísek”, které nepálí. Obsahuje kmín, červenu papriku, kurkumu, česnek, hořčici, saturejku a oregano.
  2. Do pekáčku dejte zeleninu. Kolik použijete zeleniny, je jen na vás. Já jsem pekla 4 kuřecí stehna a pod ty jsem naskládala kilo zeleninové směsi. U nás doma není zeleniny nikdy dost 😉
  3. Na zeleninu položte kuřecí stehna a i tu zeleninu ještě posypte nějakým kořením.
  4. Přikryté pečte do změknutí stehen, jak jste zvyklí. Asi 60 – 80 minut. Půl hodiny můžete péct na 200 stupňů a pak teplotu snížit. Ke konci můžete odstranit poklop a dopéct do zlatova.
  5. Jako přílohu doporučuji kuskus. Tady je přesný NÁVOD na přípravu kuskusu

Jelikož jsem použila větší množství zeleniny, která nějakou vodu pustí, tak jsem nepodlévala vodou. Zrovnatak jsem na spod pekáčku nedávala žádný olej, protože stehna na sobě měla dost tuku, který jídlo omastil.

Takto připravené jídlo ctí určité principy zdravého životního stylu. Je rozděleno na třetiny – bílkovina(maso), zelenina a příloha.

TIP

Kuskus je perfektním pomocníkem při vaření. Nemusí sloužit jen jako příloha. V krátkosti z něj vyrobíte také sladké jídlo, zrovnatak skvěle poslouží jako zavářka do polévky. Stačí vhodit 3 hrsti kuskusu do hotové polévky a jen ho nechat dojít …

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky