Recept

Výborná česnekovo-sýrová pomazánka

Výrazná pomazánka, která chutná nejen na topinkách, ale i na jednohubkách.

Tuto pomazánku od jiných sýrových odlišuje sýr, který se klasicky nenastrouhá, ale naseká se na malé kousíčky. Pomazánka má pak pěknou strukturu a vypadá dobře i na jednohubkách. Navíc je domácí a víme, co v ní přesně je …

Budete potřebovat

  • 150g tvrdého sýra v celku (nejlépe 40% sýr, dala jsem goudu, má výraznou chuť)
  • 1 kelímek přírodního pomazánkového másla
  • 2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu (nebo dle potřeby)
  • 4 stroužky česneku
  • Na dochucení – menší lžičku červené papriky, sůl

Postup

  1. Sýr několikrát překrojte a rozsekejte na jemno v robotu nebo malém sekáčku. Sýr se pak tolik nelepí, pomazánka pak i pěkně vypadá, má strukturu.
  2. Smíchejte s pomazánkovým máslem, asi 2 lžícemi bílého jogurtu, ochuťte solí a paprikou, přidejte prolisované stroužky česneku.
  3. Pokud pomazánku budete chtít dávat na jednohubky, udělejte ji tužší, aby dobře držela.

Pomazánka je za pár minut hotová, výborná na topinkách. Jako přílohu použijte čerstvou zeleninu.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...