Jáhly jsou báječnou surovinou. Jsou výživné a hodí se pro malé děti. Můžete z nich vyrobit rychlou polévku, moučník, nákyp, placičky nebo třeba krémový dezert, který je vhodnou svačinkou i pro nejmenší děti.
Budete potřebovat
- Půl hrnku jahel
- 2 hrnky vody (může být i rostlinné mléko)
- Na oslazení – ovoce, případně rýžový sirup
- Další ovoce dle chuti a věku dítěte
- Trochu zakysané smetany či bílého jogurtu na zjemnění (lze vynechat)
Postup
- Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Zalijte vodou nebo rostlinným mlékem a uvařte do měkka.
- Rozmixujte do hladka a přidejte vodu/rostlinné mléko dle potřeby.
- Zjemněte trochou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
- Oslaďte rozmixovaným ovocem, případně trochou rýžového sirupu.
Medem se doporučuje dezerty oslazovat až po 1. roce věku dítěte.
TIP
Jáhlovým krémem potěšíte i dospělé. Můžete jej ozdobit oříšky, ovocem, ochutit sezamovou či mandlovou pastou…