Klasickou přílohu je vhodné občas zaměnit za zeleninu. V tomto případě to jsou opečené kapustičky. Našla jsem si způsob přípravy, který jim dodává šmrnc. Nemusíte se tak obávat kapustového zeleného cosi, jak občas dušení kapustiček může dopadnout 🙂
Budete potřebovat
- Růžičkovou kapustu
- Oblíbený olej – olivový, řepkový aj.)
- Hrašku (směs na obalování či zahušťování, vyrobená z luštěnin, bez lepku, místo hrašky můžete na poprášení použít i jinou alternativní mouku – např. cizrnovou)
Postup
- Růžičkovou kapustu zbavte špatných lístků a 5 minut duste pod pokličkou nad párou. Jde o to, aby byla jen lehce předvařená.
- Nechte ji okapat, oschnout.
- Přendeje ji do mísy a poprašte hraškou, promíchejte. Pokud se vám to nechce dělat v míse, lze je poprášit až přímo na pánvi.
- Pak už jen kapustičky opečte na pánvi za pomoci vybraného oleje.
Kapustičky by měly být měkké, šťavnaté, ale zároveň pevné na skus, na povrchu však příjemně opečené. Zkrátka chutnají úplně jinak, než v nějaké dušené zelenině …
Oproti bramborové kaši mají kapustičky více vlákniny a nižší glykemický index. Vydržíte déle sytí a ještě máte splněnou porci zeleniny.
Jak vidíte na fotce, kapustičky jsem použila jako přílohu k rybě. Někdy dělám přírodní dušenou, tentokrát jsem rybí filet obalila jenom v polentě bez vajec a mouky a krátce opekla na pánvi z obou stran.
V rámci cesty za zdravím či pěknou postavou je zásadní přemýšlet nad tím, kolik, v kolik a jakých příloh jíme 🙂