Ječná kolínka s rajčatovou tofu omáčkou – zdravé a rychlé

Co s přírodním tofu?Tak třeba ho nastrouhat do rajčatové omáčky. Rychlé a výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jeden z dalších receptů, který pomůže vyřešit otázku “Co s tofu”. Zatímco u jiných receptů, jejichž základ tvoří málo výrazná zelenina, sáhneme spíše po ochucených variantách tofu, v případě rajčat se chuťově neutrálního přírodního tofu vůbec nemusíme bát. Bazalka a česnek se navíc postarají o další báječné vůně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila celozrnná ječná kolínka. Za mě super, stejně tak mohu doporučit i žitná kolínka. Pokud jste dosud byli zvyklí na obyčejné Zátkovo vaječné, tak vás chutě různých celozrnných těstovin mohou “překvapit”, každý si musí najít to svoje …

Budete potřebovat

  • Balení celozrnných ječných kolínek (nebo jiných celozrnných těstovin)
  • 1 balení přírodního tofu (tofu natural)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovku loupaných krájených rajčat
  • 1 mrkev
  • Olivový olej
  • Na dochucení – bazalku, sůl (kdyby byla rajčata moc kyselá, tak je lze lehce dosladit)

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte olivový olej, na kterém krátce orestujte na plátky nakrájený česnek. Česnek musí jen zavonět, jakmile by se spálil, zkazí to chuť jídla.
  2. Vsypejte na hrubou nastrouhanou mrkev a chvíli restujte.
  3. Vlijte rajčata, ochuťte trochou soli, bazalkou, může být i oregano.
  4. Nechte aspoň 5 minut provařit, směs tak přirozeně zhoustne.
  5. Úplně na závěr pak přidejte nastrouhané bílé tofu a krátce ještě prohřejte.
  6. Na talíři můžete ještě lehce zakapat olivovým olejem.

V některých podobných receptech jsem zahlédla “nápad” posypat pak celé jídlo tvrdým sýrem. Tento krok považuji za ne úplně šťastný, jídlo už by pak mohlo být zbytečně těžké. Tofu samo o sobě obsahuje dostatek bílkovin a můžeme tak z klidným srdcem zachovat veganský charakter jídla.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky