Knedlík zdravěji – ze špaldové a kukuřičné mouky

Když dostanete chuť na knedlíky, nemusíte je nutně dělat jen z bílé mouky...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na sobotu jsem obdržela “požadavek” – kuře na paprice. Jelikož ráda zkouším nové věci, vymýšlím a experimentuji, tak jsem se rozhodla vyrobit zdravější knedlíky za použití polohrubé kukuřičné mouky, kterou jsem koupila ve zdravé výživě bez konkrétního plánu. Podobným způsobem lze zkoušet různé verze knedlíků, záleží pak tedy jen na chuťových preferencích. Tyhle špaldovo-kukuřičné u nás sedly celé rodině 🙂

Budete potřebovat

  • 200ml tekutiny (může být 200ml mléka nebo půl na půl s vodou)
  • 200g špaldové celozrnné mouky
  • 200g kukuřičné polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli (lze dát méně, když bude knedlík pro menší děti)
  • 1 lžičku sušeného droždí

Postup

  1. Všechny ingredience zpracujte a nechte vykynout těsto. Můžete vše udělat ručně, pokud však máte domácí pekárnu, stačí zapnout program “těsto” a máte to bez námahy.
  2. Po vykynutí těsto rozdělte na 2 bochánky a vyválejte z každého knedlík. Já se snažím dělat válečky úzké, protože vařením dost nabydou, tak aby vám z toho nevznikly nějaké koule 🙂
  3. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut. Po 10 minutách každý knedlik v hrnci obraťte. Můžete je připravit i v páře na “utěrce”, jak to dělávaly naše babičky.

Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické. Oproti knedlíkům z bílé mouky však obsahují více vlákniny, živin a méně lepku. I když jsou zdravější, tak jsou to pořád knedlíky, určitě je tedy lepší nesníst jich 6 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky