Tohle je jedno z jídel, které jste schopni v rychlosti připravit ze zásob, které většina z nás doma mívá. Nejdřív jsem chtěla vařit těstoviny, pak jsem ale raději sáhla po rýži a bezpracně ji upekla v troubě. S trochou červené papriky a kouskem pórku, aby pěkně voněla. Jako zdroj bílkovin jsem zvolila vaječnou omeletu lehce nastavenou kukuřičnou strouhankou, díky čemuž je pak nadýchaná …
Budete potřebovat
- Uvařenou rýži parboiled – třeba v troubě podle [TOHOTO NÁVODU](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha “TOHOTO NÁVODU”)
- Balíček mražené zeleniny s bylinkovým máslem – má název “máslová zelenina” (Lze nahradit obyčejnou mraženou zeleninou, kterou ochutíte, přidáte bylinky a zjemníte máslem).
- 2 lžíce ovesných vloček na lehké zahuštění zeleniny (lze vynechat)
Na omeletu
- Vejce (na osobu 1-2 vejce)
- Kukuřičnou strouhanku (na 2 vejce 1 vrchovatou lžíci strouhanky)
- Trošku vody na zředění (na 2 vejce 1 lžíci vody)
- Sůl (případně i jiné koření …)
- Olej
Postup
- Rýži uvařte, jak jste zvyklí nebo ji [UPEČTE V TROUBĚ](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha “UPEČTE V TROUBĚ”).Tento způsob přípravy rýže jsem si velice oblíbila. Je bez práce a s jistým výsledkem. Nejraději takto připravuji typ rýže Parboiled.
- Mraženou zeleninu dejte do kastrůlku, přidejte pár lžic vody a duste max. 10 minut pod pokličkou. Já jsem vody přidala trošku více a zároveň i 2 lžíce ovesných vloček, které zeleninu tak trošku zahustily …Je pak více “matlavá” a dobře drží dohromady s rýží.
- Připravte si omeletu. Vejce rozšlehejte, přidejte kukuřičnou strouhanku a trošku vody. Na 2 vejce bych dala tak 1 lžíci vody. Pořádně prošlehejte a na trošce oleje na pánvi opečte omeletu. Tu pak můžete nakrájet na pruhy a srolovat. Dospělým ji můžete ještě potřít hořčicí …
Rýže se v troubě peče sama, zeleninu máte podušenou za 10 minut a omeletu hotovou za pár minut …Celkově tedy bleskovka …a zdravá.