Abych vše hned v úvodu uvedla na pravou míru. Nejedná se o podkladovou pomazánku na chlebíčky, ale o pomazánku, která vznikla z ingrediencí, kterými se chlebíčky zdobí. Po jejich výrobě mi zbyla čtvrtka sklenice nakládaných paprik, 2 kyselé okurky a 1 vejce. Sáhla jsem do lednice pro nízkotučný tvaroh a během minuty vyrobila pomazánku, která se chutí podobá budapěšťské.
Budete potřebovat
- 1 tvaroh ve vaničce
- Hrst červené nakládané papriky (dodá pomazánce jedinečnou chuť)
- 2 kyselé okurky
- 1 až 2 na tvrdo vařené vejce
- Na ochucení – sladkou papriku a sůl
Postup
- Papriku, kyselé okurky i vejce nasekejte na malé kousky.
- Smíchejte s tvarohem. Pokud máte nějaké “zelené koření”, přidejte dle chuti.
- Dohuťte solí a červenou paprikou.
TIP
- Nadšenci do cibule mohou samozřejmě přidat i tu.
- Povoleny jsou rovněž jakékoliv zelené bylinky. Třeba [doma vypěstovaná řeřicha](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-si-doma-kdykoliv-vypestovat-rerichu “doma vypěstovaná řeřicha”) nebo vojtěška alfa alfa.
- Tato pomazánka se hodí nejen na chleba, ale i k bramborám na loupačku.