Recept

Bulgurové rizoto

Bulgur můžete použít všude tam, kde rýži. Udělejte si bulgurové rizoto :-)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Bulgur se řadí mezi zdravé produkty z obilovin. Jedná se o předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která je díky této úpravě nutričně bohatá. [Bulgur](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/bulgur “Bulgur”) lze použít všude tam, kde rýži. Mně naposledy posloužil jako příloha ke [kuřeti na paprice](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/kure-na-paprice-zdraveji “kuřeti na paprice”). Můžete jím dále nastavovat různé karbanátky, pomazánky,zapékat ho … Oproti bílé rýži má více vitaminů, minerálů a nižší glykemický index.

Budete potřebovat

  • Bulgur
  • Zeleninovou směs (z čerstvé zeleniny, v zimě může být mražená směs). V receptu je mrkev, kapusta, květák, špenát
  • Olej (Olivový, řepkový,kokosový …)
  • Tempeh (nasekaný v robotu na drť, může být i uzené tofu)
  • Na ochucení – trocha soli, bylinek apod.

Postup

  1. Bulgur si připravte podle návodu na obalu. Zpravidla se dělá tak, že se bulgur zalije vodou v poměru 1:2, přivede se k varu, odstaví se a nechá v teple 20 minut dojít.
  2. Vybranou zeleninu si na jemno nasekejte nožem nebo v robotu a pak krátce orestujte na oleji. V případě potřeby podlijte trochou vody a poduste. Zelenina by měla zůstat trochu pevná.
  3. Jídlo by se již takto dalo jíst samotné, já jsem ho ještě vylepšila o bohatý zdroj bílkovin – tempeh. Aby ladil dohromady s bulgurem a malými kousky zeleniny, posekala jsem si ho v robotu na drť.
  4. Pak už jen vše smíchejte dohromady.

[Bulgur](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/bulgur “Bulgur”) se připraví v peřinách, zeleninu máte podušenou za pár minut, tempeh je hotový výrobek, který stačí nakrájet. Takže vás nečeká žádné dlouhé tančení v kuchyni 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky