Recept

“Bananáček” – zdravý domácí nanuk – extra snadná příprava

Chcete vědět, jak se připravuje opravdu zdravý nanuk, který během chvilky zvládne úplně každý?

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Inspiraci na tento zdravý jednoduchý nanuk jsem našla v [hobby magazínu](http://hobby.idnes.cz/zdrave-nanuky-z-bananu-a-kvalitni-cokolady-fjr-/hobby-domov.aspx?c=A140717_142052_hobby-domov_mce “hobby magazínu”).

Tohle je pro mě zase objev! Sama jsem netušila co čekat, když banán poliju čokoládovou polevou, posypu a nechám zmrznout. Výsledek mě překvapil. Dcera dala tomuto mraženému banánu název “Bananáček” a už mu to zůstalo. Je to tak rychlé a jednoduché, že víc už snad být nemůže.

Budete potřebovat

  • Banány (ne přezrálé, lepší jsou ty pevné)
  • Silnější špejle, klacíky, dřívka (nanuk něco váží, obyč špejle není vhodná)
  • Čokoládovou polevu (půl tabulky hořké čokolády s vyšším procentem kakaa a vrchovatá lžička [kosového tuku](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kokosovy-olej “kokosového tuku”)
  • Posypku (dle chuti, fantazie – různé oříšky, pražené vločky, mysli, drobné ovoce, kokos …)

Postup

  1. Banány překrojte na půlky.
  2. Vpíchněte do každé půlky nějaké dřívko, klacík a položte na talíř vyložený pečicím papírem.
  3. Polijte čokoládovou polevou, kterou jste si vyrobili rozpuštěním hořké čokolády a trošky kokosového oleje.
  4. Ozdobte nejrůznějšími posypkami a dejte zamrazit . Nanuk můžete ochutnat klidně už za půl hodiny, jen nebude úplně zmrzlý.

TIP

Pokud byste hořeli touhou tento dezert vyzkoušet a neměli zrovna kokosový olej, můžete si polevu vyrobit i jinak, kokosový olej je ale zdrojem prospěšných tuků. Když chcete shodit nějaké to kilo a přesto si chcete dopřát dezert, je použití kokosového tuku více než vhodné. Je okamžitým zdrojem energie a neukládá se do zásob.

Jednoduchá příprava, výborná chuť a zdravý výsledek 🙂

P.S.: Na 4 porce vám postačí poleva z půlky tabulky čokolády. No a když byste té polevy holt udělali více a trochu zbylo, on se někdo obětuje…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky