Recept

Špenátové brambory – aneb co s listovým špenátem

Samotný čerstvý podušený špenát nemusí každého nadchnout. Zkuste z něj vyrobit špenátové brambory, je to moc dobré ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept berte jako inspiraci na to, jak parádně lze “zakamuflovat” čerstvý listový špenát do jídla, když samotný nikoho na talíři neoslní. Mně krátce podušený čerstvý listový špenát chutná. Dá se udělat na cibulce, přidat k němu trochu česneku, dát mu na pánvi pár minut a je hotovo. Do dcery ho ale nedostanu. Zamíchala jsem ho tedy do šťouchaných brambor a ,světe div se, všechno snězeno. Celá porce špenátu.

Budete potřebovat

  • Brambory
  • Listový špenát (čerstvý nebo mražený)
  • Na ochucení (sůl nebo zeleninové ochucovadlo pokrmů bez glutamátu
  • Cibuli+trochu oleje ( lze vynechat)
  • Kousek másla do brambor
  • Jako přílohu – rybu, maso, zeleninový karbanátek

Postup

  1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a uvařte ve vodě.
  2. Vedle na pánvi si připravte listový špenát. Lze použít čerstvý i mražený. Pokud chcete použít cibuli, která dodá špenátu a bramborám lepší chuť, tak ji nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na troše oleje. Po chvíli přihoďte špenát, michejte a duste.
  3. Śpenát ochuťte solí, může být i nějaké přírodní zeleninové ochucovadlo pokrmů. Špenát stačí dusit krátce, jen pár minut.
  4. Pak už ho jen smíchejte s ušťouchanými bramborami, na chuť můžete přidat ještě kousek másla.

Jako přílohu jsem tentokrát dala dušenou rybu, kterou můžete podusit zcela samostatně.Já jsem si to zjednodušila tím, že jsem špenát využila jako zeleninový podklad a rybu jsem podusila na něm. Je pak křehká a nevysušená. Pokud by vám toho dušeného přišlo najednou už moc, lze k těmto špenátovým bramborám přichystat skvělou [RYBU PO MLYNÁŘSKU](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryba-po-mlynarsku “RYBU PO MLYNÁŘSKU”).Tu zvládne opravdu každý s jistým výsledkem 🙂

TIP

Pokud děláte špenátu větší množství, můžete na konci odebrat dětem stranou a dospělým do špenátu zamíchat ještě stroužek česneku.

Špenátové brambory lze napěchovat do naběračky a tvořit na talíři pěkné kopečky. Dětem, které by samotný špenát jinak nejedly, by se tato úprava mohla zamlouvat 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky