Pořádná hovězí polévka se zeleninou přijde vhod kdykoliv, obzvlášť pak v době, kdy člověku není hej …Silný hustý vývar se zeleninou dodá všechny živiny, zasytí a přesto je lehce stravitelný.
Zavářky do polévek testuji různé. Kupuji je, nebo si zkouším vyrobit sama všelijaké knedlíčky, nočky, občas je to pěkná alchymie. Ruku do ohně bych prozatím dala jen za domácí krupicové petrželové knedlíčky do polévky, další zavářky budou ještě předmětem pokusů 🙂
Z kupovaných pak zkouším různé tětovinové rýže, nudle, kuskus (ten se nevaří), v tomto receptu jsou to pak bezlepkové mušličky, které se dají sehnat v obchodech se zdravou výživou a jsou určené přímo do polévek. Vyrobeny jsou z více druhů bezlepkových obilovin. Absolutně mě pak nepřesvědčily čistě kukuřičné hvězdičky do polévky, které nebyly měkké snad ani za 15 minut a chuť nic moc. Celozrnné žitné vlasové nudle do polévky už do košíku nejspíš také nevložím. Momentálně vede jako rychlá zavářka zmíněné domácí petrželové knedlíčky, obyčejný celozrnný kuskus, těstovinová rýže a bezlepkové mušličky. Dlouhé nudle, ať už klasické nebo bezlepkové, jsou sice tradiční vložkou do polévky, malým dětem se ale špatně jí, proto nyní dávám přednost něčemu, co se udrží na lžíci 🙂
Pokud máte nějaký další tip co do polévky, podělte se v komentáři, budeme rádi.
Sdílet recept myšičky na: