Sýr [cottage](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cottage-syr “cottage”) z obchodů známe asi všichni, trvalé místo v lednici si však nenajde u každého. Proč? Jedná se o jemný sýr ne příliš výrazné chuti. Když se pak někdo, kdo byl zvyklý na romadůr či nivu, rozhodne jíst zdravě a potře si chleba přírodním cottage sýrem, tak ho to fakt nenadchne. V tom případě je tedy dobré si tento sýr zdravě ochutit a vyrobit během chvilky skvělou pomazánku. Toto je varianta s česnekem a olivami.
Budete potřebovat
- 1 kelímek přírodního [cottage](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/cottage-syr “cottage”) sýra
- Pár oliv (třeba černé i zelené)
- 1 stroužek česneku
- Zelenou petrželku (lze vynechat)
- Trochu olivového oleje extra virgine
- Sůl
Postup
- Olivy nakrájejte na kousky a smíchejte se sýrem.
- Přidejte jeden prolisovaný storužek česneku, petrželku a dle chuti trochu soli.
- Zakápněte olivovým olejem extra virgine a promíchejte.
- Podávejte s celozrnným pečivem.
Mnoho lidí neví, jak tuto bílou pochoutku v kelímku správně vyslovit. Pojem vychází z anglického názvu pro vesnici nebo venkovský, čte se tedy „kotyč“. Nezapomenu na scénku v supermarketu, kde rodinka nakupovala:“Táto, mají v akci kotáge, kolik jich mam vzít?“ Pak ještě kupovali gervajs. No a co, i když kupovali „gervajs“ a „kotáge“, hlavní je, že nekupovali taveňák.