Jedinečný makový jogurt

Ptáte se, jestli čtete správně? Makový jogurt? ANO! A pěkně křupavý :-)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

K domácí přípravě tohoto jogurtu mě inspiroval výrobek značky Ehrmann, který se prodává ve větší skleničce s příchutí [mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak “mák”) – marcipán. Běžně kupuji jen bílé jogurty, ovocné skoro vůbec, když jsem ovšem zahlédla v regálu tento, jeho místo v nákupním vozíku bylo jisté. Rozhodla jsem se napodobit tento makový křupavý jogurt a vyrobit si ho doma.

Máte li chuť zkusit něco nového, jiného, tak směle do toho. Jogurt je nejen chutí výjimečný, ale i zdravý!

Budete potřebovat

  • Bílý jogurt
  • Mák celý (ne mletý)
  • Mleté mandle (ideálně i přírodní mandlovou esenci, pokud máte doma)
  • Citronovou šťávu
  • Sladidlo – použila jsem Agáve sirup, může být přírodní cukr, med apod.

Postup

  1. Množství ingrediencí si uzpůsobte podle oka. Rozmíchejte v jogurtu trochu mletých mandlí a přiměřené množství celého máku.
  2. Dle chuti doslaďte třeba medem, přírodním cukrem nebo agáve sirupem a na závěr dolaďte trochou citronové šťávy.
  3. Teď přijde to důležité. Jogurt nechte odležet v lednici. Pár hodin, klidně přes noc. Mák musí trochu změknout. Křupavý ale zůstane stejně.

Zajímavost o máku

[Mák](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/mak “Mák”) je nejvýznamnějším zdrojem vápníku. Již 100g máku obsahuje 1200 – 1400mg vápníku,což je až 12x více, než obsahuje kravské mléko.

Ten kupovaný marcipánovo-makový jogurt je fakt úžasný, když ho ale neseženete, můžete si vyrobit jeho domácí variantu, která tělu přinese mnoho prospěšných živin.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky