Toto je snad nejjednodušší způsob, jak využít uzené tofu. Většinou ti, co dělají pomazánky z tofu, chtějí zachovat rostlinný charakter, proto je kombinace tvarohu a tofu trošku na hraně, ale variant pomazánek je zkrátka mnoho a toto je jedna z nich. Uzené tofu dodá jinak fádnímu a kyselému tvarohu šmrnc.
Budete potřebovat
- Tvaroh
- Uzené tofu (mají běžně ve větším supermarketu, ve zdravé výživě)
- Olivový olej extra virgine
- Trochu soli
- Případně jarní cibulku (můžete vynechat)
Postup
- Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota.
- Tu smíchejte s tvarohem a dochuťte. Trocha soli bude stačit.
- Můžete přidat i jarní cibulku nebo jinou zeleninu, třeba na jemno nastrouhanou mrkev.
TIP
Tvaroh se řadí mezi hůře stravitelné mléčné výrobky díky vysokému obsahu kaseinu. Můžete jej klidně nahradit třeba sýrem [Ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta “Ricotta”), který je naopak lehce stravitelný.
Pomazánka je bohatá na bílkoviny a díky olivovému oleji extra virgine obsahuje i zdravé nenasycené tuky, což je další bod navíc.