V našich končinách by se měly kvalitní ryby jíst daleko častěji, než je zvykem. K rybě se hodí jakákoliv zeleninová příloha. Výhoda jídla je ta, že je dobře stravitelné a samozřejmě zdravé.
Jako přílohu můžete zvolit třeba výborné [bramborové pusinky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/bramborove-pusinky “Recept na bramborové pusinky”)
Pak choy je rostlina příbuzná mangoldu, tradiční zejména v asijské kuchyni. Můžeme ho konzumovat i syrový např. v salátech. Pak choy je vynikající dušený v různých asijských směsích nebo jako příloha právě k rybám či plodům moře. Lístky a košťály zpracováváme zvlášť, každá část vyžaduje jinou dobu úpravy.
Pak choy je vlastně „čínské zelí“. Zelí, které potkáváme v supermarketech, světlé s podlouhlými listy, není vlastně čínské, ale pekingské. To pro přesnost. Pokud byste měli možnost koupit tuto rostlinku, určitě po ní sáhněte, protože si pochutnáte. V zahradnictvích jsou běžně k dostání i semínka čínského zelí „pak choy“, takže je možné si ho i vypěstovat na zahrádce.
Já jsem se s touto rostlinkou seznámila v rámci biobedýnky, kde na mě vždy čeká nějaké překvapení a musím si pak rozšířit obzory 😉
Dobrou chuť!
Kamila
Sdílet recept myšičky na: