Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje 🙂 Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat 😉
Budete potřebovat
- 3 kostky droždí
- 1 větší cibule
- 3 vejce
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 5 polévkových lžic mléka na zředění (kdo nemůže mléko, může použít i vodu)
Postup
- Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
- Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
- Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
- Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.
Dobrou chuť 🙂