Malým dětem je vhodné klasické těstoviny prokládat těmi bezlepkovými, například kukuřičnými.
Není dobré konzumovat příliš mnoho jídel z obilovin obsahujících lepek.
Výborná je kombinace těchto těstovin s listovým špenátem a sýrem ricotta. Sýr ricotta se rozhodně řadí mezi zdravé sýry a je vhodný i pro malé děti. Má krémovou konzistenci a jeho použití v kuchyni je všestranné.
Budete potřebovat
- Kukuřičné vrtulky
- Listový špenát (buď čerstvý nebo mražený)
- Sýr ricotta
- Trocha extra panenského oleje (olivového nebo jiného)
Postup
- Kukuřičné vrtulky uvařte dle návodu
- Listový špenát velmi krátce poduste, je téměř hned hotový.
- Kukuřičné vrtulky smíchejte s podušeným špenátem a ricottou.
- Na závěr zakápněte extra panenským olejem.
Tento recept můžete obměnit tak, že místo těstovin použijete bramborové noky.