Bramborové pusinky

Slavnostnější verze na bramborovou kaši. Překvapí nejen vzhledem, ale i chutí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Slavnostnější a chuťově velice zajímavá varianta bramborové kaše. Bramborovými pusinkami esteticky pozvednete jakékoliv jídlo a určitě uděláte radost dětem.

Budete potřebovat

  • 800g brambor
  • 100ml smetany na vaření, popř. mléka (lze použít i rostlinné mléko nebo rostlinnou smetanu)
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • špetku mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a v osolené vodě vařte cca 20 minut doměkka.
  2. Vodu slijte a brambory rozšťouchejte. Přidejte lžíci másla a rozšlehejte ručním elektrickým šlehačem do hladké konzistence.
  3. Kaši nechte trochu zchladnout. Pak přidejte celé vejce a smetanu, popř. mléko. Kaše nemá být ani příliš tuhá, ani ne moc řídká – vím,to je rada nad zlato 😉
  4. Hmotu dejte do cukrářského zdobícího zařízení (tuba, pytlík) a na plech vyložený pečicím papírem vymáčkněte pusinky a lehce potřete rozpuštěným máslem.
  5. Pečte 12–15 minut dozlatova.

TIP

  • Na bramborové pusinky je vhodné použít brambory typu C, které se hodí na přípravu kaší a bramborových těst.
  • Smetany dejte na začátku raději méně. Přeci jen jsou každé brambory jiné, tak je potřeba dát pozor, aby směs nebyla příliš řídká
  • Do bramborových pusinek můžete přidat na jemno nastrouhaný tvrdý sýr.

Bramborové pusinky jsou moc dobré a na talíři se krásně vyjímají. Měla jsem ale problém dostat kaši do cukrářského pytlíku a bylo s tím docela patlání. To pro mě bylo minus. V polovině várky jsem proto odložila pytlík a na plech lžící rovnala bramborové hrudky, které po upečení vypadaly také zajímavě. To je tip pro ty, kteří by měli na pusinky chuť, ale neměli náladu na zdobení 🙂

Dobrou chuť!

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky