Budete potřebovat
- Celozrnné těstoviny (použila jsem fettuccine)
- Hlívu ústřičnou (vanička koupená v obchodě asi na 2 porce)
- Cibuli
- Řepkový olej
- Oblíbený sýr (dala jsem goudu, lze i grana paddano, roquefort apod.)
- Česnek dle chuti (na 2 porce asi 2 stroužky)
- Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín
- Čerstvé zelené bylinky
Postup
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte na kousky pokrájenou či natrhanou hlívu. Ty tvrdší konce nepoužívejte.
- Ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a restujte pár minut, až bude hlíva měkká.
- Ke konci k hlívě nastrouhejte oblíbený sýr a promíchejte. Do směsi lze přidat 1 lžíci vody z těstovin, která vše spojí.
- Smíchejte důkladně s uvařenými celozrnnými těstovinami a posypte čerstvými bylinkami.
TIP
Jakmile to půjde, každé jídlo obohacujte čerstvými bylinkami. Jsou silně zásadité a tělu prospívají díky koktejlu fytochemických látek. Každá bylinka navíc zlepšuje stravitelnost jídla.