V tomto receptu bych chtěla vyzdvihnout jednu ingredienci, a to řapíkatý celer. Používám ho jak za tepla, tak za studena.
Když je to potřeba, řapíkatý celer škrabkou zbavím vláken, nakrájím na slabé plátky a dávám do pomazánky. Jindy ho přidám do těstovinových či zeleninových salátů. Díky křupavosti a specifické chuti je jedinečný.
Tepelnou úpravou řapíkatý celer zjemní své výrazné aroma dané éterickými oleji. Je dobré vědět, že řapíkatému celeru nesvědčí dlouhé vaření či zapékání. Nejrafinovanější úpravou je blanšírování nebo glazování.
Tentokrát jsem se rozhodla zakomponovat ho do cizrnové polévky, která hraje tolika chutěmi a vůněmi, že se tam řapíkatý celer velmi hodí. Česnek, nastrouhaný zázvor a citronová šťáva jsou pak v polévce zásadním dochucovadlem.🙂
> ☝️Pokud jste si cizrny uvařili více, než vyžaduje tento recept, doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý čistě rostlinný recept na cizrnu na paprice.🐭
Do 20 minut hotová zdravá polévka, která krásně zahřeje. 🙂
Sdílet recept myšičky na: