Budete potřebovat
- 120 g mouky (doporučuji 90 g polohrubé a 30 g celozrnné)
- 1 celé vejce
- 1 lžíce másla (25g, nechat hodně povolit)
- 60 ml mléka (může být rostlinné)
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- Na dochucení sůl nebo trochu sypkého bio bujónu (půl lžičky)
- Jemně nasekanou petržel (lze vynechat)
Postup
- Všechny ingredience na knedlíčky smíchejte a vyrobte středně husté těstíčko. To pomocí lžičky namočené do horké vody z misky nabírejte a ponořte do vroucí vody nebo vývaru.
- Knedlíčky určitě musí vyplavat na povrch. Doba varu je asi 5 minut. Pokud by byly knedlíčky příliš tuhé, těsto příště malinko zřeďte a naopak.
Pokud knedlíčky dělám do vývaru, tak je vařím rovnou ve vývaru, protože už si sem jistá jejich konzistencí.
Ve všech ostatních případech knedlíčky vařte ve vroucí vodě, tu pak slijte a hotové knedlíčky vkládejte do oblíbených polévek místo běžných zavářek.
U nás doma moc oblíbené, vylepší jakoukoliv polévku. Pokud byste nechtěli tak velké, jako jsou na fotce, můžete udělat i malinké třeba pomocí sítka na halušky.