Výživné lívance z cottage a avokáda – bohaté na bílkoviny

Nadýchané výživné lívance, které vás zaujmou nejen nutričním složením, ale i šťavnatostí a barvou. Jsou univerzální. Dají se jíst na slano i na sladko, teplé i studené...

Vejce, avokádo i sýr cottage jsou moje oblíbené ingredience 🥰 Když je spojím dohromady, mám během chvíle zajímavou a rychlou super snídani, po které není brzy hlad…

Z tohoto množství máte asi 8 malých lívanečků. Když je na talíři doplním o další ingredience, je to tak na 2 porce…

 Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 1 kelímek cottage (ten tužší, např. Madeta)
  • 2 vejce
  • Na dochucení sůl, pepř, bylinky
  • Pár lžic mouky na zpevnění směsi (množství odhadnete podle situace, záleží na typu cottage, velikosti avokáda i vajec)

Tento recept můžete vidět i na Instagramu v Reels jako krátké VIDEO

 Postup

Avokádo rozmačkejte smíchejte s vejci, cottage, ochuťte jak vám vyhovuje a postupně přidejte trochu mouky. Mouku použijte podle vašich nutričních preferencí. Já jsem dala rýžovou.

Ležící nabírejte směs a tvořte menší lívance. Jsou křehké, ale měly by jít lehce obrátit pomocí obracečky. Lívanec otočte, až když je z jedné strany dostatečně ztuhlý…🙂👍

Jinak je můžete upéct na lívanečníku, pánvi i palačinkovači. Důležitý je, aby byl povrch opravdu nepřilnavý…🙂

TIP č. 1

Mně tyto rychlé lívance chutnají i “samotné” bez koření. Když jim chci ale dodat více chuti, nebo je udělat zajímavější, používám buď jemnou směs koření Bylinky Eliška nebo moji oblíbenou směs Fresh gril.

 TIP č. 2

Lívance je potřeba dělat na pánvi, která je nepřilnavá…Já jsem je opékala na této velké 30cm nepřilnavé pánvi Fabini, která funguje přesně tak, jak potřebuji. A vyhovuje mi ta “větší” velikost…

> ☝️Další tip na snídani? Doporučuji vyzkoušet tuto výbornou tofu pomazánku s pestem

Dejte mi vědět, jak se vám recept povedl a zda to u vás prošlo 🙂

Kami

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...