Přírodní tofu má tu výhodu, že ho můžete dochutit podle svého. Vyzkoušejte ho promíchat s rajčatovým pestem a budete překvapeni, jak je pomazánka jednoduchá, rychlá, výborná...
Tento recept je na malé množství, jen z 1 tofu…Vyzkoušíte, jak vám pomazánka vyhovuje, jak ji vyladit, a pak už ji budete chtít dělat z dvojité dávky…🙂 Tedy…já to tak dělám…😉
2 jarní cibulky Hrst petrželky nebo jiné zeleně Sůl, pepř 1 až 3 lžíce bílého jogurtu podle situace
Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno. Přidejte pesto, cibulku, petržel, sůl, pepř a dolaďte jogurtem.
Příště budete dělat rovnou dvojitou dávku 😁
Postup
Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno.
Přidejte pesto, na drobno nakrájenou jarní nebo lahůdkovou cibulku, na jemno nakrájené zelené bylinky např. petrželku.
Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a vše propojte bílým jogurtem.
TIP č. 1
Když nemáte po ruce čerstvé bylinky a přesto chcete pomazánce ještě dodat chuť navíc, požijte sušené bylinky nebo směs koření. Já jsem fanynkou Davídkova koření a v této pomazánce si dokážu představit jak směs koření na pomazánky, tak směs koření VEGE rajčátka .
TIP č. 2
Pokud potřebujete pomazánku vyrobit čistě rostlinnou, místo bílého jogurtu můžete použít např. veganskou majonézu. Do pomazánky se skvěle hodí.