Tempeh s cizrnou ve smetanové paprikové omáčce
Také někde pořád čtete, jak je potřeba do jídelníčku zařazovat luštěniny? Zde je jeden tip, jak na to. Výsledkem je výživné jídlo plné lahodné chuti.
Jemný salát z kysaného zelí – bohatý zdroj enzymů
V zimě není vhodné období pro příliš velké množství syrové zeleniny, která ochlazuje organismus. Zima je ale velmi vhodné období pro kysané zelí, ze kterého se dají dělat rychlé výborné saláty.
Jablečné palačinky se skořicí
Klasické palačinky znají všichni. Mléko, vejce, bílá mouka. S palačinkami se ale dá všelijak vyhrát. Třeba do těsta nastrouhat jablka a přidat skořici. Je to výborné!
Kefírová bábovka s karobem
Tato bábovka patří mezi naše oblíbené. Není suchá a výborná vydrží i několik dní.
Italské sezamové cookies – skvělé s jogurtem ke snídani
Tyto cookies jsou jedinečné v tom, že jsou obalené v sezamu, který získá po upečení báječnou “opraženou” chuť a také v tom, že nejsou tvrdé. S jogurtem a ovocem jsou proto ideální ke svačince nebo snídani.
Výborná vajíčková pomazánka
Udělat dobrou vajíčkovou pomazánku je opravdu velmi jednoduché. Domácí bude vždycky chutnat úplně jinak než jakákoliv kupovaná. Když ji namažete na kvalitní chléb a doplníte o porci čerstvé zeleniny, máte postaráno o dobrou snídani.
Těstoviny Maccronelli s opečenými žampiony a keříkovými rajčátky
Když máte dobré těstoviny, panenský olivový olej, mlýnek s mořskou solí, čerstvé žampiony a chutná keříková rajčátka, tak máte všechno, co potřebujete k tomu, abyste měli do 10 minut na stole kvalitní oběd.
Restovaná zimní zelenina jako základ výborných polévek
Polévky by měly být pravidelnou, ne-li každodenní součástí zdravého jídelníčku. Nikoho ale nebaví, když nemají pořádnou chuť. A dohánět to bujónem z kostky? Jde to i jinak …
Vynikající slaný koláč s uzenou šunkou a brokolicí
Když už víte, jak si připravit korpus na slaný koláč a víte, jak udělat smetanovou zálivku, máte vyhráno. Naplnit ho totiž můžete, čím vás napadne. Například kombinace brokolice a uzené šunky je jednoduchá, chutná a vyzkoušená varianta.
Rýžovo – zeleninové placičky s tvarohovým dipem
Zeleninu je potřeba zapojovat celý rok, každý den. Obzvlášť v podzimním a zimním období je vhodnější její tepelná úprava v kombinaci se zahřívacím kořením. Placičky pečené v troubě jsou proto ideální volbou. Tentokrát v rýžové variantě.
Tvarohový moučník s podušenými jablky, rozinkami a goji
Když chcete upéct něco sladkého, ale aby to nebyl samý cukr a samá mouka. Skvělou volbou je tento tvarohový moučník s jablky, akorát sladký po rýžovém sirupu a rozinkách.
Polévka z pečeného celeru s hustým jogurtem a praženými ořechy
Ten celer! Král kořenové zeleniny. Na podzim je nejjednodušší vyrábět z nej krémové polévky, které jsou ideálním rychlým obědem nebo vděčnou večeří.
Vynikající jogurtové vafle bez cukru
Osvědčený způsob, jak připravit speciální snídani, která je přitom nenáročná na ingredience, zdravá a také rychle hotová. A když vafle, tak jedině domácí.
Špaldové slané chuťovky s kmínem a semínky
Když chcete připravit něco slaného na chuť tak, abyste měli dobrý pocit ze složení. Hodí se jako příloha k salátu, ale i do krabičky s sebou na cestu.
Zapečený balkánský sýr s cibulí, česnekem a olivami
Dobrý balkánský sýr má šmrnc a chuť sám o sobě. V letních měsících je ideální do salátů, v zimních je zase více chuť ho zapéct.
Praktický zeleninový salát s vejci do krabičky
Které ingredience dát narychlo do krabičky tak, aby z toho vzniklo něco praktického k jídlu? Aby to nikde nevyteklo, nebyla to kalorická bomba, ale zároveň zdroj všech potřebných živin?
Pikantní petrželovo-mrkvová polévka garam masala
Variace na krémovou zeleninovou polévku, která je všechno, jen ne chuťově nudná. A když se rozhodnete přidat ještě trochu chilli navíc a ujede vám ruka, tak to je pak teprve sranda 🙂
Tvarohový pudink s medem
Pudink může posloužit jako základ pro další nápady. Různé dezerty nebo svačiny …
Krůtí guláš s domácími knedlíky se špaldovou moukou
Gulášů je tisíce druhů. Co si udělat variantu s krůtím masem a navíc zcela bez mouky? A pokud si guláš nedovedete představit bez knedlíku, tak si ho jednoduše vyrobte 🙂
Tvarohový moučník s celozrnnou moukou a povidly
Výborný domácí moučník s pořádnou porcí tvarohu. I nakrájený drží pěkně pohromadě, takže se hodí na svačinu do krabičky.