Při tvorbě této pomazánky jsem se inspirovala “klasickou verzí”, kdy se do ní dává nastrouhaný párek a ingredience pak spojí pomazánkovým máslem a majonézou…
Výborného výsledku se lze dobrat i bez párku. Rozmixované ochucené tofu slouží jako zdroj bílkovin a také jako skvělé pojidlo.
Nejvýraznější chutí je zde nakládaná zelenina “Moravanka”. Ta dodá pomazánce jedinečný charakter a pikantní nádech.
Ingredience
- 1 balení tofu (asi 180 g, marinované nebo uzené)
- 1 sklenička Moravanky (Pikantní nakládaná zeleninová směs, 170 g pevného podílu)
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lahůdková cibulka (lze vynechat)
- Na dochucení sůl, pepř, lžička hořčice
Postup
- Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
- Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
- Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
- Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
- Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. Hotovo!
Pomazánka se hodí i na topinky.👍
>☝️Další nápad jak využít tofu? Doporučuji vyzkoušet tyto špenátové tofu karbanátky.🙂
Ať se vám recepty povedou!🙂