Tato rybičková pomazánka je o dost zdravější verzí pomazánek podobného druhu, do kterých se často míchají majolky, tavené sýry a podobně. Výborná rybičková pomazánka se dá připravit i bez těchto ingrediencí. Napadlo vás někdy zamíchat do pomazánky na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu? Nejen, že je pomazánka díky zelenině jemnější, je ale i výživově daleko hodnotnější.
Jak už jsem psala v receptu [Zdravá celerovo-mrkvová pomazánka](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-celerovo-mrkvova-pomazanka “Zdravá celerovo-mrkvová pomazánka”), je pro naše zdraví důležité konzumovat i syrovou mrkev a syrový celer. Obzvlášť v období zvýšených rizik infekčních nemocí.
Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a určitého druhu obilí. Její chuť je velmi silná, a proto se používá k dochucování polévek, omáček, těstovin, pomazánek. Je to tradiční japonský produkt, základem jejich kuchyně je tzv. polévka z miso – Misoširu. Miso je prý klíčem k japonské dlouhověkosti, jelikož obsahuje významné množství vitaminů, minerálů, proteinů a hlavně enzymů. Právě z důvodu přítomnosti enzymů by MISO nemělo projít varem, přidává se do pokrmů až ke konci. Miso seženete buď na internetu nebo v prodejnách zdravé výživy.
Vyzkoušejte také tuto snadnou [jemnou tuňákovou pomazánku](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zdrava-tunakova-pomazanka “jemnou tuňákovou pomazánku”).
Dobrou chuť!
Kamila
Sdílet recept myšičky na: