Vyrobit jahodový zmrzlinový koktejl se dá více způsoby. Způsob, který má své místo na tomto webu rozhodně netkví v tom, že se koupí “jahodová” zmrzlina, zalije smetanou a zmrzlinový koktejl je na světě.
Dá se na to jít obyčejněji…a méně tučněji a méně cukrověji ☝️🙂
Kefír navíc podporuje zdravou střevní mikroflóru a je kvalitním zdrojem bílkovin.
Ingredience na 3 sklenice
- 500 ml neochuceného kefíru
- 300 g mražených jahod
- k lehkému doslazení co preferujete (nekalorický cukr, med, javorový sirup, panella atd atd.)
Postup
Kefír dám do mixéru spolu s mraženými jahodami a nechám mixovat, až se vytvoří hladký jahodový “zmrzlinový” koktejl. Mixér musí být samozřejmě výkonný, aby si poradil se zmrzlými jahodami.
Koktejl nechám buď takto přirozeně sladký, když mám chuť cítit více “sladkosti”, doladím třeba trochou javorového sirupu. Hotovo! 🙂
Jo a to brčko v tom stojí. Žádná řídká záležitost. 😋