Recept

Omeleta s ricottou a sušenými rajčaty – extra rychlé

Když se žaludek hlásí o své a každá minuta je drahá, poslouží skvěle vaječná omeleta. A pěkně vylepšená o ricottu a sušená rajčata ...

Vrátila jsem se domů až kolem oběda a uvědomila si, že pro děti oběd mám, ale pro sebe jen misku vývaru. Chtělo to něco jednoduchého a rychlého. Napadl mě křupavý toust s vaječnou omeletou. Rozhodla jsem se ji ale udělat úplně jinak. V šuplíku jsem našla nakládaná sušená rajčata, v lednici otevřený sýr ricotta, z mrazáku se skvěle hodila letní zásoba nasekané pažitky.

Trocha kukuřičné struhanky udělá omeletu nadýchanou, ricotta se postará o vláčnost a sušená rajčata dodají šmrnc.

Množství na 1 klasickou pánev a větší kulatou omeletu, 2 porce

Budete potřebovat

  • 4 vejce
  • 3 lžíce ricotty
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • Sušená nakládaná rajčata (prodává se ve skleničce)
  • Na dochucení – sůl, pažitku

Postup

  1. V míse rozšlehejte vejce a dle chuti lehce osolte.
  2. Přidejte 2 lžíce kukuřičné strouhanky a asi 3 lžíce ricotty a jemně s vejci rozmíchejte tak, aby ve směsi zůstaly hrudky sýra. Tedy zcela nedůkladně 😉
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev a lehce potřete olivovým olejem. Vylijte na ni vaječnou směs a ihned obložte naloženými sušenými rajčaty pokrájenými na kousky. Můžete rovnou zasypat i trochou pažitky nebo petržele.
  4. Na mírném stupni opékejte do ztuhnutí vajec pár minut. Neobracejte. Na chvíli můžete přiklopit. Hlavně nepřepéct, ať se nevysuší 🙂

Já jsem omeletu rozkrájela na trojúhelníčky a podávala na celozrnném opečeném toustu. Vše za pár minut hotovo …

Je výborná i za studena.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...