Když se žaludek hlásí o své a každá minuta je drahá, poslouží skvěle vaječná omeleta. A pěkně vylepšená o ricottu a sušená rajčata ...
Vrátila jsem se domů až kolem oběda a uvědomila si, že pro děti oběd mám, ale pro sebe jen misku vývaru. Chtělo to něco jednoduchého a rychlého. Napadl mě křupavý toust s vaječnou omeletou. Rozhodla jsem se ji ale udělat úplně jinak. V šuplíku jsem našla nakládaná sušená rajčata, v lednici otevřený sýr ricotta, z mrazáku se skvěle hodila letní zásoba nasekané pažitky.
Trocha kukuřičné struhanky udělá omeletu nadýchanou, ricotta se postará o vláčnost a sušená rajčata dodají šmrnc.
Množství na 1 klasickou pánev a větší kulatou omeletu, 2 porce
Sušená nakládaná rajčata (prodává se ve skleničce)
Na dochucení – sůl, pažitku
Postup
V míse rozšlehejte vejce a dle chuti lehce osolte.
Přidejte 2 lžíce kukuřičné strouhanky a asi 3 lžíce ricotty a jemně s vejci rozmíchejte tak, aby ve směsi zůstaly hrudky sýra. Tedy zcela nedůkladně 😉
Rozehřejte nepřilnavou pánev a lehce potřete olivovým olejem. Vylijte na ni vaječnou směs a ihned obložte naloženými sušenými rajčaty pokrájenými na kousky. Můžete rovnou zasypat i trochou pažitky nebo petržele.
Na mírném stupni opékejte do ztuhnutí vajec pár minut. Neobracejte. Na chvíli můžete přiklopit. Hlavně nepřepéct, ať se nevysuší 🙂
Já jsem omeletu rozkrájela na trojúhelníčky a podávala na celozrnném opečeném toustu. Vše za pár minut hotovo …