Recept

Zapečená tortilla s mozzarellou, avokádem a vejcem – výživná, šťavnatá

Atraktivní a šťavnatý wrap s bohatou porcí kvalitních živin. Skvěle ochucené avokádo je perfektním výrazným "mazadlem". Nic neteče ven. Wrap se hodí i do krabičky na cesty.

Po této zapečené tortille rozhodně nebudete mít hlad. Skvělá je sama o sobě. Když potřebujete větší porci jídla, můžete ji doplnit o zeleninový salát nebo opečené brambory.

 Ingredience na 1 wrap

  • 1 větší tortilla (toto je pšeničná, cca 25 cm)
  • 1 menší zralé avokádo nebo půlka velkého (kupuji avokádo RTE = Ready to eat)
  • asi 3/4 bochánku mozzarelly (cca 80 g)
  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • 2 hrsti salátu Polníček
  • Několik drobných proužků červené špičaté papriky
  • Limetková šťáva
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • Na dochucení sůl, pepř
  • Pro výraznější chuť 1 lžička koření italského či francouzského typu – Za mě je geniální tato francouzská směs Žanet

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo, nechám ho vychladnout a pak ho nakrájím na kolečka. Mozzarellu nastrouhám na hrubo, kus papriky nakrájím na drobné proužky.
  2. Avokádo rozříznu podélně, vyndám pecku, lžící vydlabu a v misce rozmačkám vidličkou. Avokádo ochutím solí, pepřem a limetkovou šťávou. To je minimum. Já chuť avokáda a mozzarelly ještě zvýrazňuji francouzským kořením, bylinkami.
  3. A jde se kompletovat. Tortillu pomažu ochuceným avokádem, spíše ve středu, okraje nechám volné. Na střed tortilly dám mozzarellu smíchanou se lžičkou olivového oleje, na ni vejce a proužky papriky. Navrch dám pořádnou vrstvu polníčku. Bude to vypadat, že je ho hodně, on se ale při srolování zmáčkne…
  4. Tortillu zahnu z jedné strany, z druhé strany a oběma rukama sroluji. Prsty si někdy pomůžu ukočírovat náplň. Vzniklou kapsu, wrap, dám krátce zapéct do sendvičovače. Wrap nijak nezmáčknu, víko sendvičovače nechám jen na wrapu ležet…Tortilla se takto zpevní a bude i chutnější. Hotovo!

 TIPY

  • V obchodech seženete různé druhy tortill. Pro balení větší porce náplně se hodí ty klasické velké. Jsou k dispozici i v celozrnné variantě.

  • Avokádo, mozzarella i vejce jsou samy o sobě chuťově méně výrazné ingredience. Osvědčilo se mi vytunit avokádo s mozzarellou touto francouzskou směsí Žanet. Směs má naprosto unikátní složení a dodá náplni jedinečný šmrnc.

  • Mozzarellu můžete použít i ve formě light. Snížíte množství tuku, porce bílkovin však zůstane zachována.

> ☝️Vyzkoušejte také jinou šťavnatou variantu, třeba tento wrap s hummusem, avokádem a mozzarellou.

Ať se vám ty tortilly povede pořádně napěchovat a zabalit!🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...