Zajímavou ingrediencí v tomto receptu jsou sušená nakládaná rajčata. Mně trvalo, než jsem si k nim našla cestu. Teď už mi doma nesmí chybět. Používám je k dochucování omáček, dresinků, pomazánek i polévek. Je dobré mít je v zásobě. Vyberte ta nejkvalitnější, je to znát na chuti…
Tento recept je další ze seriálu “Párování jídla s vínem“ a připravila jsem ho společně s vinisto. Vinisto není eshop, ale online tržiště, kde snadno koupíte velmi kvalitní vína přímo od vinařů. Mě nejvíce zajímají vína naturální, autentická, bio, zkrátka pěstovaná v souladu s přírodou.
Tento recept jsem zpracovala i formou videa, mrkněte na REEL Losos v krémové toskánské omáčce
Příloha je na vás. Hodí se čerstvé těstoviny, opečené brambory, bagetka.
Lososa ochuťte. Buď jen solí a pepřem, nebo můžete smíchat olivový olej s kořením a lžičkou javorového sirupu a potřít ho.
Na oleji orestujte šalotku, přidejte sušená nakládaná rajčata v oleji, Víno, nechte chvíli provařit
Přidejte smetanu a pokud je to všechno moc řídké, chvíli nechte probublávat a smetana přirozeně zhoustne. Ochuťte pepřem
Vsypte sýr, baby špenát a už jen prohřejte.
V receptu jsem použila víno od Michala Kacetla. Je to zapálený vinař se Znojemska, jehož vína kvasí dlouho, spontánně a zrají na kalech bez přidané síry 💛
Pokud z jakéhokoliv důvodu nejíte nebo nemůžete ryby, místo lososa zvolte kuřecí prsa. Můžete je pozvolna orestovat na pánvi nebo připravit na nízkém stupni v horkovzdušené fritéze.
Máte chuť dát si tu úžasnou krémovou omáčku, ale chcete ji připravit ve vegetariánské verzi? Zvolte přírodní tofu. Nakrájejte ho na větší kousky, ochuťte kořením nebo potřete marinádou a krátce opečte.
> ☝️ Jako další jídlo doporučuji vyzkoušet tyto Vege knedlíčky se zelím z červené řepy
Kamila
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení