Ingredience na 2 porce
- 300 g bezlepkových noků – doporučuji tyto Gnocchi Schär 2 min
- 250 g dýně Hokkaido nakrájené na kostičky
- 1 kelímek Ricotty cca 200 g
- 1/2 kelímku smetany
- 1 střední cibule
- Olivový olej
- 1/2 lžičky jemného kari koření
- Sůl, pepř
Postup
-
Dýni Hokkaido očistím, rozkrojím a vydlabu semínka. Každou půlku pak nakrájím na proužky a pak na kostičky. Kostičky dýně pokapu olejem a ochutím solí, pepřem a kořením. Peču na 190 stupňů do měkka asi 30 minut.
-
Základ na omáčku. Na drobno nakrájenou cibuli nechám zesklovatět a lehce orestuji na oleji. Přidám ricottu, ochutím solí, pepřem a zjemním smetanou tak, aby vznikla krémová omáčka.
-
Noky jednoduše připravím podle návodu. Jsou uvařené za pár minut.
-
Do pánve s bílou omáčkou dám kostičky dýně a důkladně propojím. Na závěr zlehka vmíchám uvařené gnocchi. Hotovo!
TIP č. 1
Když už budete péct kostičky dýně v troubě, upečte jich rovnou celý velký plech. Část použijete do omáčky a zbytek můžete využít na rychlou dýňovou polévku, pomazánku nebo do rizota.
TIP č. 2
Když potřebuji své tradiční osvědčené recepty udělat pro dceru v bezlepkové verzi, používám pravidelně následující produkty. Konkrétní tipy se vždy hodí.🙂 Do našeho vymazleného kuřecího vývaru ráda dávám tyto vlasové nudličky. Dcera vždy milovala moje lasagně. Vzdát se jich? NIKDY! Velké díky za tyto plátky lasagní bez lepku. Existovat nemůžeme také bez těchto vynikajících máslových sušenek. Děláme z nich nepečený dezert známý jako “střecha”.
I bez lepku všechno jde. Něco si doma vyrobíme a napečeme sami, jindy jsme zase rádi, že to Schäer odmakal za nás.🙂
> ☝️ Doporučuji také vyzkoušet tuto bezlepkovou svačinku hráškovou pomazánku s krekry.