Karbanátky jsou skvělé i studené jako svačinka do krabičky na výlet. Teplé jsou vynikající jako hlavní jídlo s bramborou kaší či šťouchanými bramborami.
Pokud vám nějaká kapusta zbyla, využijte ji do dalších receptů. Hodí se třeba nakrájená na proužky do cizrnové či čočkové polévky. Skvěle zapadne také do “smetanových” zapečených brambor či těstovin.
V mnoha receptech na internetu se při přípravě kapustových karbanátků objevuje zahušťování moukou či strouhankou. Dá se to zvládnout i bez toho. Vždy záleží na tom, jak dobře půjdou v ruce karbanátky vytvarovat. Když je třeba, stačí směs doladit třeba jen lžící cizrnové mouky. Já k doladění chuti a konzistence všemožných placiček a vege karbanátků používám Vegoše. Přirozeně a bez soli jídlo dochutí a doladí. Není to žádná vegeta, je to prostě Vegoš.😀
Inspiraci na tyto karbanátky jsem chytla v restauraci v rámci poledního menu. Byly ovšem klasicky obalené v trojobalu a smažené v oleji. Pokud bych doma neměla čas mít je přes 30 minut v troubě, variantou je opéct je na pánvi. Třeba na troše Ghíčka a pak je položit na papírovou utěrku…
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tyto celerové karbanátky se sýrem. Jsou pečené v troubě.👍
Sdílet recept myšičky na: